ondernemersverhaal

‘Je kunt hem zowel voor als achter de toonbank zetten’

Dick rekent op Nico

Dick Mazher is eigenaar van Sebastian Alphen, een high-end kledingzaak in Alphen aan den Rijn. Al sinds het prille begin van zijn ondernemerschap kan hij een beroep doen op Nico Groenewegen van GBA Accountants. Nico is uitgegroeid tot een sparringpartner en een vertrouwenspersoon, iemand die bijna evenveel weet van de zaak als hijzelf. Of, zoals Dick zegt: “Je kunt hem zowel voor als achter de toonbank zetten.”

Gewicht in de schaal

“Als ondernemer weet ik waar ik naartoe wil. Die weg stippel ik ook het liefst zelf uit, maar Nico zorgt dat ik goed nadenk over de mogelijke kansen en risico’s. Dankzij zijn uitgebreide netwerk heeft hij kennis van verschillende bedrijven en sectoren, en vanuit die brede ervaring draagt hij regelmatig verrassende inzichten en oplossingen aan. Om die reden schuift hij ook aan bij gesprekken met de bank, bijvoorbeeld voor aanvullende financiering. Hij kan zo’n aanvraag goed verwoorden en beargumenteren, en daarmee legt hij gewicht in de schaal.”

Omdat we een sterke persoonlijke band hebben, vinden we elkaar altijd in het midden.

Zakelijk en onpartijdig

“Nico is vanaf 1996 altijd bij de zaak betrokken geweest en heeft hoogte- en dieptepunten met ons meegemaakt. Toen ons huwelijk spaak liep, zorgde hij dat mijn ex-vrouw en ik wel zakenpartners konden blijven. Hij stelde zich zakelijk en onpartijdig op, met oog voor beide kanten. Die no-nonsens houding was veel waard, met alle emoties die op zo’n moment vrijkomen. En in het afgelopen jaar, waarin het coronavirus gevoelige klappen uitdeelde in de retail, heeft hij de aanvraag en uitvoering van alle subsidieregelingen opgepakt. Hij maakt dan ook inzichtelijk wat nodig is en wat niet, want zo’n regeling moet wel van toepassing zijn, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.”

Nooit over het randje

“De inkoop- en omzetadministratie doet één van onze medewerkers, en ook zij kan met haar vragen altijd bij Nico terecht. Maar verder, de fiscale aangiften, de salarisadministratie, de financieringen, de halfjaarcijfers, de jaarrekening; alles is bij hem belegd. Regelmatig zitten we rond de tafel om de situatie te bespreken, en als wij bepaalde ontwikkelingen signaleren, denkt hij altijd met ons mee. Bij lastige beslissingen kan ik wel eens blijven hangen in trouw en loyaliteit, maar dan drukt hij me met de neus op de feiten. Nico zal nooit het grijze gebied opzoeken of over het randje gaan. Soms vind ik hem defensief, maar hij noemt dat realistisch. Omdat we een sterke persoonlijke band hebben, vinden we elkaar altijd in het midden.”


P.S. Nico over Dick

“Dick is een ondernemer die zelden stilzit. Hij betrekt me bij het hele proces, en geeft me zelfs de codes voor het voorraadsysteem, zodat ik mee kan kijken. Hij laat me dichtbij komen, en waardeert de sturing en de adviezen die ik geef. In de afgelopen 25 jaar ben ik uitgegroeid tot meer dan een betrokken accountant. We kunnen lezen en schrijven met elkaar, ook als het moeilijk wordt.” 

‘Je kunt hem zowel voor als achter de toonbank zetten’

Kantorenzoeker Vind een accountant in jouw buurt

Naar kantorenzoeker