ondernemersverhaal

‘Wij doen nooit een standaard kunstje’

Imre van Leeuwen van SportVibes

SportVibes is een bekende speler in sportmarketing. Het bedrijf ontwikkelt marketing- en communicatiecampagnes voor grote sportmerken en -bonden, organiseert grootschalige evenementen (zoals de F1 Dutch Grand Prix), en exploiteert ook een aantal eigen evenementen. Het is een wereld die tot de verbeelding spreekt, maar die iedere keer weer dwingt tot wendbaarheid en creativiteit. Imre van Leeuwen: ‘Onze projecten zijn complex en onderling niet te vergelijken. We beginnen iedere keer opnieuw, en onze accountant moet daarop kunnen inspelen.”

Geen frikadellenfabriek

“Ik zeg wel eens: wij zijn geen frikadellenfabriek. Wat wij doen, vraagt iedere keer om een andere aanpak. Het is geen proces dat je eenmalig goed inricht en waarop je vervolgens kunt voortborduren. Nee, iedere campagne en ieder event heeft zijn eigen karakteristieken en uitdagingen, ook omdat we internationaal opereren. Denk aan vraagstukken omtrent subsidies, afdrachten, de BTW, reisbureauregelingen of de samenwerking met andere partijen: in elk project krijgen die een unieke invulling, en dat heeft grote consequenties voor onze bedrijfsvoering.”

Scherp op de inhoud

“Onze accountant, Raul Almonte van GBA Adviseurs, is zowel betrokken bij onze eigen bedrijfsvoering als bij de opzet en afwikkeling van projecten. Daarbij moet hij geregeld samenwerken met andere accountants, bijvoorbeeld van één van onze samenwerkingspartners, maar dat spelletje begrijpen ze bij GBA Adviseurs wel. We hebben zelf een office manager in dienst die een deel van de administratie uitvoert, maar alle rapportages en jaarstukken lopen via Raul. Hij zorgt ervoor dat we financieel geen fouten maken, zodat wij scherp kunnen blijven op de inhoud.”

Deze branche is per definitie dynamisch, dus we zijn wel gewend om met uitdagingen om te gaan.

De blik vooruit

“Het afgelopen jaar is onzeker geweest vanwege corona, maar dat is een gegeven waarmee je simpelweg moet omgaan. Omdat veel evenementen ineens wegvielen was de impact groot, maar marketing en communicatie waren voor onze klanten misschien wel belangrijker dan ooit, dus dat werk liep door. Samen met Raul hebben we gekeken hoe we tijdelijk konden snijden in ons personeelsbestand, en die reorganisatie is op een professionele manier afgewikkeld. Inmiddels zijn we weer op volle sterkte en richten we onze blik vooruit. Deze branche is per definitie dynamisch, dus we zijn wel gewend om met uitdagingen om te gaan.”


P.S. Raul over Imre

“SportVibes is destijds ontstaan uit een fusie en bij die onderhandelingen was ons kantoor al betrokken. In de afgelopen jaren hebben zij veel succesvolle evenementen in de markt gezet, en hun werk gaat altijd gepaard met veel hectiek en piekmomenten. Als accountant bewegen wij daarin mee. Imre kent de markt van binnen en van buiten, dus daarin kan ik hem niet adviseren, maar ik zorg wel dat de financiële projectadministratie dat hoge tempo kan bijbenen.”

‘Wij doen nooit een standaard kunstje’

Kantorenzoeker Vind een accountant in jouw buurt

Naar kantorenzoeker